guncelbilimci: Wortel-sinaasappel-muffins

Kamis, 24 Maret 2016

Wortel-sinaasappel-muffins







Ingrediënten:


Voor het deeg:
100 g wortels
300 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 g hazelnootjes (gemalen)
150 g bruine suiker
sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
150 ml zonnebloemolie
200 g zure room
2 eieren
2 eetl. melk



Voor de decoratie:
1 zakje Dr. Oetker Chocoladeglazuur
pistachenoten (gehakte)
marsepein worteltjes


Bereiding


Voorbereiden:

Vet de muffinvorm in en bestuif hem met bloem. Voor het deeg: Schil de wortels en rasp ze zeer fijn. Verwarm de oven voor.
Boven en onderhitte: 180°C // Hetelucht oven: 160°C

Het deeg:

Meng de bloem samen met het Backin-bakpoeder van Dr. Oetker in een mengkom. Voeg er de geraspte wortels, hazelnoten en de overige ingrediënten aan toe en mix alles kort met de kloppers op de laagste stand en vervolgens 2 min. op de hoogste stand tot een glad deeg. Verdeel het deeg gelijkmatig over de muffinvormpjes. Schuif de vorm op het rooster in de oven.
Baktijd: ca. 25 min. in het midden van de oven
Laat de muffins 10 min. in de vormpjes staan, haal ze er dan uit en laat ze afkoelen op een taartrooster.



De decoratie:

Laat het glazuur volgens de instructies op de verpakking smelten en verdeel het decoratief over de muffins. Garneer de muffins met de fijngehakte pistachenoten en marsepeinen worteltjes.

(oetker.be)

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda