guncelbilimci: Nougathartjes

Selasa, 15 Maret 2016

Nougathartjes








Ingrediënten:


Voor het deeg:
370 g bloem
120 g poedersuiker
250 g boter zachte boter
2 eidooiers
citroenrasp schil van 1 citroen



Voor de vulling:
200 g noot-nougat zachte

Voor het bestrooien:
een beetje poedersuiker

Voor de decoratie:
200 ml vruchtensap (bessensap)
1 zakje Dr. Oetker Taartina


Bereiding


voor de bereiding

Giet de bloem samen met de andere ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed dit met de mixer met kneedhaken tot een glad deeg. Plaats dit gedurende ½ uur op een koele plaats. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3 mm. Steek hartjes (ca. 6 cm doorsnede) uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak deze lichtbruin in het midden van de oven.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Hoogte: In het midden

Baktijd: ongeveer 10 min.



voor de vulling

Voeg de afgekoelde koekjes samen met wat noot-nougat en bestrooi ze lichtjes met poedersuiker. Bereid de Taartina met het vruchtensap volgens de bereiding op de verpakking en giet deze onmiddellijk op een met vershoudfolie beklede bakplaat. Plaats dit gedurende ½ uur op een koele plaats. Steek kleine hartjes uit de taartgelei en versier hiermee de koekjes.

(oetker.be)

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda