guncelbilimci: Geglazuurde appelcake

Jumat, 11 Maret 2016

Geglazuurde appelcake





Ingrediënten:


Voor de vulling:
1 kg appel s

Voor het deeg:
250 g zachte boter of margarine
200 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
5 eieren (grootte M)
250 g de tarwebloem
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder (afgestreken)



Voor het abrikoteren:
1 eetl. abrikozenconfituur
ongeveer 1 eetl. water
Voor het glazuur:
75 g poedersuiker
2 eetl. rum of citroensap
ongeveer ½ eetl. water (heet)


Bereiding


Voorbereiding:

Schil de appels en snij ze in acht stukken. Ze worden gebruikt voor de vulling. Vet de springvorm in. Verwarm de oven voor.

Baktijd en oventemperatuur:

Boven-/onderwarmte: ongeveer 180 °C // Hetelucht: ongeveer 160 °C // Plaats in de oven: onderste derde van de oven. // Baktijd: ongeveer 65 min.

Cakedeeg

Mix de boter of de margarine in een mengkom met de kloppers tot een glad mengsel. Voeg beetje bij beetje de suiker en de vanillinesuiker onder voortdurend mixen toe, tot je een smeuïge massa verkrijgt. Mix elk ei ongeveer ½ minuut op de hoogste stand onder de massa. Meng het meel met het Backin-bakpoeder en mix in 2 porties kort op de middelste stand onder de massa. Strijk de helft van het deeg glad in de springvorm. Leg de appels er in 2 lagen op, verdeel de rest van het deeg daarover en strijk glad. Schuif de vorm op het rooster in de oven.



Abricoteren:

Maak de springvormrand los en verwijder hem. Abricoteer de cake terwijl hij nog heet is. Strijk de abrikozenconfituur door een zeef en laat even koken met het water in een kleine pot. Strijk het mengsel onmiddellijk over de cake. Laat hem vervolgens afkoelen op een rooster.

Glazuur:

Zeef de poedersuiker en roer er de rum of het citroensap en zo veel water door tot een dunne massa ontstaat. Giet het glazuur over de cake.


(oetker.be)

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda