Staande citroenkoekjes
Ingrediënten:
Voor het deeg:
250 g bloem
50 g maïzena
1 mesp. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
1 ei
125 g zachte boter
geraspte schil van 1 citroen
Voor het bestrijken:
200 g poedersuiker
3 eetl. citroensap
Voor de decoratie:
ongeveer 30 g gehakte amandelen
Dr. Oetker Regenboogfantasie
Bereiding
Voorbereiding:
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Boven en onderhitte: 180°C // Hetelucht oven: 160°C
Het deeg:
Doe de bloem in een mengkom. Voeg er de overige ingrediënten voor het deeg aan toe en mix alles met de kneedhaken eerst op de laagste en dan op de hoogste stand tot een glad deeg. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met de uitsteekvormpjes voor staande koekjes evenveel motiefjes als opzetstukjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze.
Baktijd: ca. 12 min. in het midden van de oven.
Trek het bakpapier met de koekjes van de plaat en laat ze afkoelen op een rooster.
De decoratie:
Zeef de poedersuiker in een kom en vermeng met het citroensap tot een glad glazuur. Bestrijk de koekjes met behulp van een bakpenseel met het glazuur en strooi er suikerslag en stukjes amandel over. Laat goed drogen voordat je een koekje op een opzetstukje steekt.
(oetker.be)
0 Komentar:
Posting Komentar
Berlangganan Posting Komentar [Atom]
<< Beranda