guncelbilimci: Staande citroenkoekjes

Sabtu, 19 Maret 2016

Staande citroenkoekjes






Ingrediënten:


Voor het deeg:
250 g bloem
50 g maïzena
1 mesp. Dr. Oetker Backin Bakpoeder
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Gevanillineerde Suiker
1 ei
125 g zachte boter
geraspte schil van 1 citroen



Voor het bestrijken:
200 g poedersuiker
3 eetl. citroensap

Voor de decoratie:
ongeveer 30 g gehakte amandelen
Dr. Oetker Regenboogfantasie


Bereiding


Voorbereiding:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Boven en onderhitte: 180°C // Hetelucht oven: 160°C

Het deeg:

Doe de bloem in een mengkom. Voeg er de overige ingrediënten voor het deeg aan toe en mix alles met de kneedhaken eerst op de laagste en dan op de hoogste stand tot een glad deeg. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met de uitsteekvormpjes voor staande koekjes evenveel motiefjes als opzetstukjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze.
Baktijd: ca. 12 min. in het midden van de oven.
Trek het bakpapier met de koekjes van de plaat en laat ze afkoelen op een rooster.



De decoratie:

Zeef de poedersuiker in een kom en vermeng met het citroensap tot een glad glazuur. Bestrijk de koekjes met behulp van een bakpenseel met het glazuur en strooi er suikerslag en stukjes amandel over. Laat goed drogen voordat je een koekje op een opzetstukje steekt.

(oetker.be)

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda