guncelbilimci: Witte chocolade mascarpone-kwarktaart met frambozen

Rabu, 11 September 2013

Witte chocolade mascarpone-kwarktaart met frambozen

Witte chocolade mascarpone-kwarktaart met frambozen
Zal ik deze cheesecake maken, of toch maar een ander zoet nagerecht? Met dit “dilemma” werd ik onlangs geconfronteerd. Er stond namelijk een etentje gepland en ik mocht voor het dessert zorgen.  Maar wanneer het op het eten van cheesecake aankomt, zijn er twee kampen: de cheesecake-lovers en de cheesecake-haters. Het zal je niet verbazen dat ik tot het kamp van de cheesecake-lovers behoor, maar ik ken een aantal mensen die er echt geen hap van door hun keel kunnen krijgen. 

Ik wist niet tot welk kamp onze gasten zouden behoren, maar ik besloot om toch maar de gok te wagen en deze hemelse cheesecake met witte chocolade en frambozen te maken. Hij is namelijk zó lekker dat ik er van overtuigd was (en nog steeds ben) dat ik eventuele cheesecake-haters over de streep kon trekken naar het kamp van de cheesecake-lovers. 

De zoete, frisse, zachte & romige vulling die rijk is aan witte chocolade in combinatie met de heerlijke crunchy koekbodem en de zoet-zure frambozen is echt goddelijk. Elke hap is puur genieten. Dit maakt deze verrukkelijke taart een fantastische manier om een diner af te sluiten. Onze gasten waren dan ook zeer onder de indruk. 

Tip(s): de taart is ontzettend machtig, snijd hem dus in niet te dikke plakken. De bodem van de taart kun je eventueel al een dag van tevoren maken en deze in de koelkast bewaren. De taart zelf is ook erg lekker als hij een nachtje in de koelkast heeft doorgebracht. Inmiddels heb ik deze cheesecake ook met aardbeien in plaats van frambozen gemaakt en ook deze combinatie is er één om je vingers bij af te likken. 

Ingrediënten
  • 125 g bastognekoeken
  • 25 g blanke amandelen
  • 60 g boter
  • 600 g witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 250 g kwark
  • 250 g mascarpone
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 300 g frambozen
  • poedersuiker
Extra nodig
Een ingevette en met bakpapier beklede hoge springvorm/vorm met losse bodem van 20 centimeter doorsnee (en ca. 9 centimeter hoog), keukenmachine
Tijd (ongeveer)
30 minuten bereiding, minstens 3 uur wachten

  • Maal de bastognekoeken en amandelen fijn in een keukenmachine.
  • Smelt de boter in een pan en meng deze vervolgens goed door de koek- en amandelkruimels.
  • Strooi dit mengsel uit in de springvorm. Druk het mengsel goed en gelijkmatig tegen de bodem aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de bodem glad wordt. 
  • Zet de springvorm in de koelkast.
  • Smelt 500 g witte chocolade au bain-marie. Laat deze afkoelen tot het nog net vloeibaar is.
  • Klop de slagroom lobbig en mix er de kwark, mascarpone en basterdsuiker door. 
  • Mix of roer er ten slotte de chocolade door totdat je een gladde massa hebt. Zorg ervoor dat alles goed vermengd is.  
  • Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mascarpone-kwark mengsel over de koekbodem. Strijk dit glad met een spatel. 
  • Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. 
  • Schaaf de resterende 100 g witte chocolade. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een dunschiller.
  • Haal de taart uit de koelkast en haal hem uit de springvorm. 
  • Garneer de bovenkant met frambozen. Bestrooi deze met wat poedersuiker en strooi er ten slotte de geschaafde chocolade over.


Label: , , , , , , , , ,

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda