guncelbilimci: Cappuccino brownies-Recept

Rabu, 30 Maret 2016

Cappuccino brownies-Recept








Ingrediënten:



Voor de brownies:
1 bereiding voor Dr. Oetker Brownies
100 ml zonnebloemolie
3 eieren
50 ml water
80 g gehakte amandelen of macadamianoten

Voor de cappuccinotopping:
1 verpakking Dr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème
100 g zachte boter
125 ml melk
2 eetl. oploskoffie



Voor het bestrijken:
100 g abrikozenconfituur
Voor het bestrooien:
een beetje cacaopoeder
een beetje poedersuiker


Bereiding


Baktijd en oventemperatuur:

Elektrische oven: 160°C // Heteluchtoven: 140°C // Gasoven: stand 1 - 2 // Baktijd: ca. 40minuten

Voor de brownie:

Verwarm de oven voor. Maak van bakpapier een bakvorm met een opstaand randje (uit aluminiumfolie) van 20 x 30 cm op de bakplaat.

Giet de deegmix in een mengkom en voeg er de olie, de eieren en het water aan toe. Meng het geheel met de mixer tot een glad deeg. Voeg als laatste de amendelen toe en meng deze kort onder het deeg. Giet het deeg in de bakvorm en strooi er het chocoladeschaafsel uit de verpakking over. Zet de vorm in de oven en laat ca. 40 min. bakken.

Gaarproef:



Prik ter controle met een mespunt in het midden van de brownie. Blijft het deeg er lichtjes aan kleven, dan is de brownie klaar. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder.

De cappuccinotopping:

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar tot de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Voeg de oploskoffie toe en klop de massa in ca.1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Bestrijk het gebak met de warmgemaakte en gezeefde abrikozenconfituur. Verdeel vervolgens de cappuccionotopping over het gebak. meng het cacaopoeder met de poedersuiker en zeef dit over de cappuccinotopping. En snijd het gebak in vierkantjes.


(oetker.be)

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda