guncelbilimci: Frambozen-ananasbombe

Minggu, 13 Maret 2016

Frambozen-ananasbombe





Ingrediƫnten:


Voor het beslag:
4 eieren
90 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
5 druppels citroenaroma
20 g cacaopoeder
80 g bloem
snufje zout

Voor de frambozenvulling:
200 g frambozen (gepureerd)
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
60 g suiker
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
250 ml slagroom
150 g ananas (in stukjes, uit blik)



Voor de 'bombe'vulling:
250 ml ananassap
125 ml witte wijn
80 g suiker
citroensap van 1 citroen
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
6 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
250 ml slagroom

Voor het glaceren:
1 zakje Dr. Oetker Taartina
250 ml vruchtensap of water
Voor de decoratie:
125 ml slagroom
1 eetl. suiker


Bereiding


Voor het beslag:

De eieren met de suiker, de vanillesuiker en het citroenaroma in een mengkom dik schuimig kloppen. Het cacaopoeder met de bloem en het zout vermengen, zeven en voorzichtig lepelsgewijs door het eimengsel spatelen. Het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat uitstrijken. Het bakpapier aan de 'open kant' tot een opstaand randje vouwen om te voorkomen dat het beslag van de bakplaat loopt. Het gebak iets onder het midden in een voorverwarmde oven bakken. Het gebak direct na het bakken van de bakplaat nemen, op het bakpapier laten afkoelen en in lange repen van tien cm breed snijden.

Voor de frambozenvulling:

Voor de frambozenvulling de frambozenpuree, de vanillesuiker, de suiker en de opgeloste gelatine in een steelpan door elkaar roeren en al roerend verwarmen tot het gelatinepoeder volledig is opgelost. Het frambozenmengsel in de koelkast zetten tot het geleiachtig begint te worden. De slagroom stijf slaan en door de frambozenpuree scheppen zodra deze geleiachtig is. Het frambozenmengsel in een spuitzak met een glad mondje scheppen en in het midden van de repen chocoladegebak spuiten. Het chocoladegebak er omheen wikkelen en de rolletjes 1 uur in de koelkast leggen.

Een schaal met ronde bodem met plasticfolie bekleden. De chocoladerolletjes in plakjes van een cm dik snijden en de bodem en de zijkant afwisselend met een deel van de chocoladerolletjes en een deel van de stukjes ananas bedekken.



Voor de bombevulling:

Voor de bombevulling het ananassap, de wijn, suiker, het citroensap, de vanillesuiker en de opgeloste gelatine in een steelpan door elkaar roeren en al roerend verwarmen tot de gelatine is opgelost. De slagroom stijf slaan. Zodra het ananassapmengsel geleiachtig begint te worden de slagroom en de resterende stukjes ananas erdoor spatelen.

Het ananasmengsel in de bombevorm scheppen en de bovenkant met de resterende plakjes chocoladerol afdekken. De bombe 2 uur in de koelkast laten opstijven. De bombe op een schaal storten en het plasticfolie verwijderen.

Voor het glaceren:

De Taartina met het vruchtensap volgens de aanwijzingen bereiden, iets laten afkoelen en de bombe hiermee bestrijken. De slagroom met de suiker stijf slaan en de bombe met toefjes slagroom garneren.


(oetker.be)

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda