guncelbilimci: Citroen kruimelrepen

Rabu, 13 Februari 2019

Citroen kruimelrepen

Citroen kruimelrepen
Citroenen. Ik ben er dol op. Niet om zo uit het vuistje te eten natuurlijk (ik ben niet iemand die graag een partje citroen uitzuigt), maar wel om te verwerken in verrukkelijke baksels. Elke taart, cake, koekje of dessert dat ook maar een beetje citroen gerelateerd is, brengt mijn smaakpapillen meteen op hol. De citroen is echt één van mijn favoriete ingrediënten om mee te werken in de keuken. Vooral in de zomermaanden, want dan is niets lekkerder dan een lekkernij die barst van de verfrissende citrussmaak. 

Nu is het nog lang geen zomer, maar dit recept  voor citroen kruimelrepen wil ik jullie niet onthouden. Als je net als ik van de smaak van zoet-zuur houdt, dan wordt je er echt smoorverliefd op. Onder de krokante kruimellaag zit een frisse, romige en bovenal fluweelzachte citroenvulling verstopt waar je tanden in weg zakken. Beter dan dit wordt het niet. En ze zijn echt zó gemakkelijk om te maken, het recept kan eigenlijk niet fout gaan. 


Ingrediënten
  • 180 g bloem
  • ½ tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 135 g boter, zacht
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 90 g havermout
  • 397 g zoete gecondenseerde melk, gekoeld
  • 140 ml citroensap
  • geraspte schil van 2 citroenen
Extra nodig
Rechthoekige bakvorm van 18 x 27 cm, bakpapier
Tijd (ongeveer)
15 minuten bereiden, ca. 35-40 minuten oven, minstens 3 uur wachten


  • Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder boven een kom. Roer door elkaar met een garde en zet apart. 
  • Klop de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. 
  • Voeg de havermout en het bloemmengsel toe en klop door elkaar tot je een kruimelig mengsel hebt. 
  • Druk de helft van het kruimelmengsel uit op de bodem van de bakvorm. 
  • Klop de gekoelde zoete gecondenseerde melk, het citroensap en de citroenrasp door elkaar. 
  • Spreid dit mengsel egaal uit in de bakvorm. 
  • Kruimel het resterende kruimelmengsel uit over de citroenvulling. 
  • Bak de kruimelkoek ongeveer 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, of tot de kruimels bruin beginnen te kleuren.
  • Laat de kruimelkoek 30 minuten afkoelen in de bakvorm en plaats vervolgens (nog steeds in de bakvorm) minstens 2 ½ uur afgedekt in de koelkast. 
  • Haal de kruimelkoek uit de bakvorm en snijd de kruimelkoek in repen. 
  • Serveer. 




Bron recept: The Hummingbird Bakery, Life is Sweet

Label: , , , , ,

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda