Vanille zandkoekjes
Ingrediënten:
Voor het deeg:
1 verpakking Dr. Oetker Vanille Zandkoekjes
150 g zachte boter of margarine
1 eidooier
2 zakjes Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
Voor de decoratie:
1 verpakking Dr. Oetker CupCake Stiften Chocolade
Bereiding
Baktijd en oventemperatuur:
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor. // Boven-/onderwarmte: ongeveer 180 °C // Hetelucht: ongeveer 160 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: ongeveer 15 min.
Het deeg:
Doe de bakmix in een mengkom, voeg er de boter of margarine en het eigeel aan toe. Mix kort met de kneedhaken op de laagste, vervolgens ongeveer 3 minuten op de hoogste stand tot een glad deeg. Kneed het daarna manueel op een met meel bestoven oppervlak verder tot een glad deeg.
Maak 2-3 cm dikke rollen van het deeg, snijd in 1 cm dikke schijven en rol deze tot bolletjes. Leg de bolletjes op het bakpapier, druk ze plat met een met meel bestoven vork en strooi er Bourbon-vanillesuiker over. Bakken.
Trek het bakpapier met de koekjes van de bakplaat en laat afkoelen.
Versieren:
Versier de koekjes van de Chocoladestiften.
(oetker.be)
0 Komentar:
Posting Komentar
Berlangganan Posting Komentar [Atom]
<< Beranda